Van de bestuurstafel; Toekomstplan, (vrouwelijke) (bonds)scheidsrechters, bestuurssamenstelling, verduurzaming……

Liselore en Maarten waren aanwezig om de voortgang van het beleidsplan te schetsen. Destijds is afgesproken om het toekomstplan geen papieren tijger te laten zijn. En dat betekent regie op de uitvoering. Aan de hand van een overzicht is ons bestuur over de voortgang van de uitvoering van het beleidsplan voorgelicht. 

Positieve sportcultuur

De aanvragen voor de verklaring omtrent gedrag (VOG) lopen gestaag binnen. Daaraan wordt de komende tijd extra aandacht besteed. De introductie van de gedragsregels voor de verschillende doelgroepen krijgt binnenkort meer aandacht. Dit met als doel de uitgangspunten uit het toekomstplan in concreet gedrag te vertalen. Ons bestuur wordt in een ingelaste sessie (februari) bijgepraat over hoe onze taken zich (idealiter) verhouden tot de thema’s uit het beleidsplan. 

Ouderbijeenkomst

De TC jeugd blijft een belangrijke doelgroep: voor de ouders is op 13 mei een bijeenkomst gepland. 

Ledenwerving/behoud

De ledenwerfcommissie is springlevend en geeft daarmee een belangrijke uitwerking aan het thema ‘ledenwerving/behoud’. 

Verenigingsapp

Liselore gaf een toelichting op de voortgang omtrent de Nedbase (verenigings) App. Wat ons bestuur betreft mag die verder worden uitgerold. De kosten van de App worden in de begroting opgenomen en niet apart gefactureerd aan onze leden. 

Scheidsrechters

Dus al met al goed nieuws over de uitvoering van het beleidsplan en minder goed nieuws over de Bondsscheidsrechters. Onze (bonds)scheidsrechters lopen de benen vanonder de kont. In aantal blijft Fortis echter achter. Het is een schrale troost om te weten dat dat voor veel korfbalverenigingen geldt. Wie daarvoor het ‘ei van Columbus’ heeft, mag dat melden bij ons bestuur. Ik ben benieuwd naar het initiatief van de korfbalbond (KNKV) om meer dames op te leiden als scheidsrechters. In onze maatschappij komen godzijdank steeds meer vrouwen in posities die erom doen. Dus waarom ook niet in de rol van scheidsrechter? 

Kascommissie

Ons bestuur wil naar een andere invulling van de kascommissie. Immers, al vele jaren rouleren dezelfde op de JAV gekozen personen binnen deze commissie. Hartstikke mooi natuurlijk, maar zeker ook tijd voor input van andere leden. Zij die graag zitting willen nemen in de kascommissie, kunnen daartoe Elze benaderen (penningmeester@fortiskorfbal.nl). 

Bestuurssamenstelling

Uitvoerig  aandacht voor de opvolging van bestuursleden. De discussie ging over de optie van één bestuurslid technische zaken. Een dergelijke keuze heeft consequenties voor de gehele TC structuur (jeugd en senioren). Als vervolg op die discussie in het bestuur, heeft daarover tussen ‘verantwoordelijke’ personen afstemming plaatsgevonden. Bij een gewijzigde bestuursstructuur horen ook aangepaste statuten. Werk aan de winkel dus, maar eerst afwachten hoe ons bestuur het nieuwe seizoen eruit ziet. Dus met zijn allen op 19 juni de JAV bezoeken! 

Verduurzaming

In week 20 krijgt Fortis LED verlichting op het sportveld. Binnenkort heeft Fortis daarover een gesprek met de gemeente Vlissingen. Voor het verduurzamen van het clubhuis heeft Fortis bij de Rabobank een verzoek voor subsidie ingediend. 

Het nieuwe kinderspeeltoestel is besteld en kan hopelijk voor de 2e helft veld worden geplaatst. Dat geldt ook voor de aanleg van de derde garagebox. Getracht wordt beide projecten (slim) met elkaar te combineren. De aanschaf van het speeltoestel en de garagebox komt mogelijk in aanmerking voor de BOSA subsidie. 

Beleid en uitvoering

Wat mij bij het schrijven van dit artikel opvalt is dat er binnen Fortis een goede afstemming is tussen beleid en uitvoering. En laat het ontbreken daarvan nu de aanleiding zijn van een recent advies van een belangrijk adviesorgaan van de Rijksoverheid. Het is natuurlijk geen geheim dat veel vrijwilligersorganisaties beter functioneren dan professionele organisaties. De maatschappij zou erbij gebaat zijn als de factoren die daarvoor verantwoordelijk zijn, ingebed worden in die professionele organisaties. Welke factoren dat zijn? Denk daar maar eens over na. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           NamNamens het bestuur, Ad Vos

door | jan 23, 2024 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Gourmetavond voor Fortis B en C jeugd

Gourmetavond voor Fortis B en C jeugd

Het is weer tijd voor een van de leukste avonden van het jaar: onze jaarlijkse gourmetavond! 🥳🍽️ Wanneer: Vrijdagavond 8 maart van 18:00 – 20:30 uur. Waar: Clubhuis Voor wie: B en C jeugd en trainers Aanmelden: Stuur een mail naar ECjeugdfortis@gmail.com met je naam,...

De Fortisapp komt er aan!

De Fortisapp komt er aan!

Een van de zes thema’s van het Toekomstplan 2023-2027 is communicatie. Hiermee begint alles. Binnen onze vereniging, in een wedstrijd, tussen elkaar als leden, als bestuur of vrijwilligersorganisatie.  De verenigingsapp Misschien heb je het al gehoord: om interne...

Oud papier levert een mooi resultaat op voor Fortis! 

Oud papier levert een mooi resultaat op voor Fortis! 

De oud papier ploeg en alle vrijwilligers die maandelijks helpen, hebben in 2023 een mooie prestatie geleverd!  Wist je dat: In 2023 maar liefst 23 containers zijn gevuld met oud papier. De totale inhoud van deze containers 83.660 kilo was, een stijging van 8.220 kilo...

maart

08maa18:0020:30Ophalen oud papier

08maa19:0021:00Gourmetavond voor B- en C- jeugd

22maa20:0023:59Fortis vrijwilligersavond

27maa00:0000:00Paasevent voor Ministars en F-jeugd

april

06apr00:0000:00Start veldcompetitie

mei

13mei19:3021:00Bijeenkomst voor ouders van jeugdleden

juni

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug