Van de bestuurstafel met een terugblik, een oude partner en een nieuwe, klagen over…….

Het prachtige muzieknummer ‘The end’ schreef Jim Morrison ooit voor The Doors en ging over het  beëindigen van zijn relatie. Op de afgelopen JAV (Jaarlijkse Algemene Vergadering) was het ‘The end’, voor Sander, Jacco, André en ondergetekende. Naar ik mag hopen is dat geen reden voor mijn medebestuursleden om afstand te nemen van het leven, zoals Jim dat deed op 27-jarige leeftijd (je weet wel, één van de grootse talenten die op deze leeftijd afscheid nam van het aardse leven). Maar gelukkig, en zoals het vaak gaat, heeft één van de overgebleven partners (Fortis) een nieuwe levenspartner gevonden in de gedaante van het nieuwe bestuur. En zoals het ook vaak gaat bij een nieuwe relatie, lijkt de nieuwe partner veel op de oude partner. Elze en Jan krijgen (deels) collega’s die ooit deel uitmaakte van het Fortis bestuur. Werner Braspenning en Jack de Waal zijn de echte nieuwkomers. Eigenlijk alleen Werner, want Jack heeft al een lange (succesvolle) korfbalgeschiedenis achter de rug. Hier stopt mijn afscheid van het oude bestuur en de introductie van het nieuwe bestuur. 

  • Als voorbereiding op de JAV was het Elze die alle aandacht opeiste (😊). De bestuursvergadering van juni ging hoofdzakelijk over de begroting voor het nieuwe seizoen (2024- 2025). Op de JAV is door Elze uitgelegd hoe Fortis er financieel voorstaat. Zij presenteerde een overzicht van de balans en de uitgaven en inkomsten van het 25-jarig jubileum. Ook heeft zij een evaluatie opgesteld van de reiskosten. Deze drie onderdelen waren een uitwerking van de door de leden op de JAV van juni 2023 geuite wens voor meer inzicht in de financiële situatie. Als ik de rapportages van het Mulier Instituut mag geloven, dan doet Fortis het op financieel gebied uitstekend. 
  • ‘Klagen’ doen we op andere vlakken. Tijdens de JAV gaf Jacco uitleg over de toestand van de scheidsrechters. Opnieuw was zijn boodschap dat daarin een wereld is te winnen. Fortis begint het nieuwe seizoen met in totaal 4 punten in mindering, verdeeld over de seniorenploegen. Maar niet alleen kommer en kwel. Een aantal spelers zet zich in om als korfbalscheidsrechter te gaan fluiten. 
  • Ik spreek op persoonlijke titel als ik stel dat ook het opleiden van trainers prioriteit verdient. Eerlijk gezegd voel ik er wel voor daar mijn steentje aan bij te dragen. 
  • Op de JAV gaf Liselore tekst en heldere uitleg over de voortgang van de acties die voortkomen uit het beleidsplan en de Nedbase (verenigings) App. Ik gaf al eerder aan dat als die App wordt aangeschaft, de kosten ervoor in de begroting worden opgenomen en niet apart worden gefactureerd aan de leden. Voor een terugkoppeling over de JAV van Liselore verwijs ik de lezer naar de Fortis website. Zij heeft daarvoor de notulen gebruikt van onze trouwe notulist tijdens de JAV, Marjolijn. 

Met een blik over de zomer heen, zie ik een groot aantal evenementen opdoemen. Fortis is en blijft een ‘bezige bij’. 

Laten we daarom de al aangebroken zomer benutten om maximaal te herstellen van het seizoen 2023- 2024. Daartoe wens ik, namens het ‘oude- en nieuwe bestuur’, iedereen een fijne zomervakantie toe. Zorg ervoor dat je goed uitrust en na de zomer weer als ‘een jonge god’ bij Fortis aan de slag kunt. Sorry Jim: “not The end, but The beginning after the end”. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Namens het (oude en nieuwe) bestuur, Ad Vos

door | jul 8, 2024 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

📢 Korfbalspektakel voor F en E teams 🌟

📢 Korfbalspektakel voor F en E teams 🌟

🎊 Het wordt kouder, we zijn klaar op het veld en we gaan weer lekker de zaal in. En raad eens? We zijn alweer volop bezig met de voorbereiding voor een korfbalspektakel in de herfstvakantie. 🎈 📅 Op dinsdagmiddag 22 oktober organiseren we een...

Teamfoto’s seizoen 2023-2024 staan (eindelijk) online

Teamfoto’s seizoen 2023-2024 staan (eindelijk) online

Het heeft even geduurd maar de teamfoto's voor het seizoen 2023-2024 staat nu op onze website. Vanwege omstandigheden kon de sponsorcommissie vorig seizoen geen fotosessie organiseren. Teams kregen de gelegenheid om zelf een foto aan te leveren. Een aantal teams heeft...

oktober

09okt15:3017:00Herfstknutselen voor Ministars en F-jeugd

11okt15:3017:30Levend ganzenbord voor E en D jeugd

11okt18:3020:30Spelletjesavondvoor B en C jeugd

12okt20:0000:00Oktoberfest 2.0voor senioren, junioren, vrijwilligers en ouders

november

27nov00:0000:00Sinterklaas voor Ministars en F - jeugd

december

13dec16:0018:00Kerstbingo voor E en D jeugd

13dec19:0021:00Pubquizvoor B en C jeugd

februari

07feb15:3017:30Bingomiddag voor Ministars en F- jeugd

14feb15:3017:30Oud Hollandse spelletjesvoor E en D jeugd

maart

01maa00:0000:00Gourmettenvoor B en C jeugd

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug