Dat was de vraag afgelopen zaterdag bij de Fortis Ik Hou Van Holland Quiz. Want een spelletje spelen is op zich al leuk, maar als er nog zoiets moois te winnen valt als gratis een minuutje winkelen bij Jumbo de Boeck, dan wordt het pas echt fun.

Thema Holland

Met 47, deels in het oranje gestoken, spelers waarvan een groot aantal meedeed in teamverband, trapten de quizmasters Marco en Pascal het volgende online event af. Een goed gevarieerde quiz met diverse onderwerpen met het thema Holland (eigenlijk Nederland, voor de puriteinen onder ons). Wie heeft er vroeger goed opgelet bij de topografielessen, wie is een echte oranje royal kenner, wie een wandelende sportencyclopedie en wie de connaisseur van de Nederlandse muziekindustrie. Al deze en nog veel meer kennis was nodig om veel punten te scoren in de Ik Hou Van Holland Quiz.

Denken en doen

Maar niet alleen de hersenpan diende geactiveerd te worden deze avond. Drie opdrachten lagen er klaar voor de teams: verzamel zoveel mogelijk oranje voorwerpen, teken geblinddoekt een onbewoond eiland met een molen en bouw een zo hoog mogelijke toren van spullen in huis. Conclusie: Samantha kan een museum beginnen van oranje prullaria, er is zeker kunstenaarstalent aanwezig binnen Fortis en met je spullen thuis kan je torens bouwen van wel (bijna) drie meter hoog. Voor als je je nog eens mocht vervelen. Bij elk spel mocht de top 3 van de teams draaien aan het Rad van Fortuin om punten te scoren. De prijs? Een prachtig oranje getint boodschappenpakket, eveneens van de Jumbo. Samantha was de gelukkige!

De winnaar

En die minuut gratis boodschappen doen? De grote winnaar van de quiz is Sonja Eerland geworden, vanaf deze plek alsnog van harte gefeliciteerd. Doe je best zodra de gangpaden van de Jumbo, in goed Nederlands, ‘all yours’ zijn.

Jumbo de Boeck, bedankt!

Een bedankje aan de Jumbo en de presentatoren zijn op zijn plek hier, dus bij deze. We hopen ook dat dit het laatste door corona beïnvloede online event was en dat we elkaar binnenkort weer in real life kunnen treffen!

Groeten van de EC A’s en Senioren

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug