De bestuursvergadering bestond uit drie delen en André van den Hooven was daarbij aanwezig. André vervangt met ingang van het nieuwe seizoen Elmar Gabriëlse in ons bestuur. Elmar gaat zich richten op het trainen geven. André kan door de leden op de JAV worden benoemd op woensdag 6 juli. En als we dan toch bezig zijn. Jan Poppe is de beoogde nieuwe secretaris en ook voor hem is 6 juli D-day (😊). Met de invulling van het secretariaat kan Natasja met lang verlof. Van Natasja, Elmar en Arnold (jawel) neemt ons bestuur in september gepast afscheid. Hopelijk dan niet opnieuw een coronacrisis. Is Fortis al voorbereid op een nieuwe crisis? Niet vermoed ik.
Terug naar het eerste deel, de begroting voor het seizoen 2022- 2023. Aan de gezichtsuitdrukking van Elze was het al te zien, vrolijker dan de jaren daarvoor. Een kleine plus na jaren van forse min. Ik heb weinig met financiën, maar de plus snap ik wel. De dames van de financiële activiteitencommissie (Ingrid, Wendy, Lindy) hebben het prima gedaan en een kleine 3500 euro voor Fortis verdiend. En waar de afgelopen jaren met het ophalen van oud papier nauwelijks de containers betaald konden worden, werd afgelopen seizoen ‘de zilvervloot’ binnengehaald. Dat contract met de gemeente Vlissingen mag nog wel even op zich laten wachten. Wil je weten hoeveel? Kom dan naar de JAV.
– Door deze opbrengsten is het mogelijk de reiskostenvergoeding vooralsnog in stand te laten. Dit ondanks de eerder door ons bestuur aangekondigde afbouwregeling. En dat komt nu niet echt slecht uit gezien de sterk gestegen brandstofkosten.
Voor het tweede deel schoven Joska en Remco aan tafel voor het thema ‘korfbal op de basisscholen’. Net zoals de KNKV weten we bij Fortis dat de ledenwinst zit in het enthousiasmeren van kinderen tot en met de 4e klas van het basisonderwijs. Daarna hebben de meeste kinderen voor een sport gekozen. Het is natuurlijk niet zo dat Fortis geen actie onderneemt richting deze potentiële doelgroep. Remco en ander Fortisleden waren recent actief op de Koningsspelen en de sportdag komt er weer aan. En ook de voorbereiding voor het schoolkorfbal toernooi (woensdag 28 september) is weer in volle gang. Waar het om gaat is om een (meer) projectmatige aanpak, waarbij de borging van voldoende trainers van groot belang is. Steeds komt de wens van een ledenwerfcommissie boven drijven. Door de taak van deze commissie nauwer te omschrijven, is het wellicht mogelijk een dergelijke commissie op de been te krijgen. Wordt vervolgd. En als toegift bij dit onderwerp een blog op de website over het imago van korfbal en hoe nieuwe leden aan Fortis te binden.
In het derde deel kwam even het inventariseren van ideeën voor het 25-jarig jubileum (juni 2023) aan de orde. De input daarvoor is op de wand in het clubhuis zichtbaar. Schroom niet alsnog ideeën op de muur te plakken.
Jammer is dat het professioneel streamen van wedstrijden in de ijskast is gezet. Dat betekent ook geen pilot van één jaar die onder meer inzicht moet bieden in het effect van het streamen op de aanwezigheid van het bezoekende publiek.
Maarten gaf een update over het proces rondom de missie en visie. Inmiddels is de eerste bijeenkomst geweest op 23 mei. Deze bijeenkomst leverde bruikbare informatie op die als input dient voor het op te stellen ‘visiedocument’. Het viel mij op dat in de balans tussen presteren en plezier, meer dan voorheen, deze doorslaat naar plezier. Dat heeft vast te maken met de inrichting van de huidige maatschappij waar ‘presteren’ een wissel trekt op het leven van jonge mensen.
De Fortis webshop ziet er professioneel uit en kan wat ons bestuur gelanceerd worden. Wat mij betreft kunnen tot aan de zomervakantie nog veel meer Fortis activiteiten gelanceerd worden. Laten we Elon Musk eens een poepje laten ruiken.
Namens het bestuur, Ad Vos

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug