Aarnout Crucq stopt met fluiten

In de rust van de wedstrijd Fortis 1 – Juliana 1 hebben we als bestuur Aarnout in het zonnetje gezet, omdat hij stopt met het fluiten als bondsscheidsrechter voor onze vereniging.

Omdat het geluid vanuit de microfoon op het veld niet iedereen bereikte, maar ook omdat we als bestuur het belang van deze “vrijwilligerstaak” voor de vereniging extra willen belichten, nog even een korte terugblik.

Aarnout fluit als sinds de oprichting van Fortis in 1998 (en daarvoor bij Animo) wedstrijden in het wedstrijdkorfbal. Bij veel verenigingen in Zeeland is dit een bekend fenomeen, maar voor veel leden van Fortis is dit niet zo. Natuurlijk omdat dit fluiten vaak gebeurt uit het zicht van het veld of de zaal in Souburg, maar het zou ook zo kunnen zijn, dat we hier te weinig als Fortis bij stil hebben gestaan (en het maar als een vanzelfsprekendheid hebben beschouwd). 

In je uppie op pad

Dat Aarnout (en alle andere bondsscheidsrechters) wekelijks op zaterdag in de auto of op de fiets stappen om hun “uitwedstrijd te gaan spelen” in hun uppie. In het geval van Aarnout vaak ook nog in combinatie met het coachen van een senioren- of jeugdploeg van Fortis. Kortom op zaterdag een gehele dag in de weer voor de club. Zoals Aarnout zelf aangaf deze week, nog steeds met veel plezier, maar dat het na zoveel jaar tijd wordt voor anderen om deze taak op zich te nemen.

Want los van dit plezier en uitdaging/ontwikkeling voor de scheidsrechter zelf, hebben we als vereniging ook een belang om voldoende bondsscheidsrechters te hebben. Dit heeft ermee te maken, dat als je als vereniging wilt deelnemen in het wedstrijdkorfbal van de KNKV (dit doen we dit seizoen bijvoorbeeld met 4 senioren- en 3 jeugdploegen) je geacht wordt als vereniging scheidsrechters hiervoor te “leveren”. Praktisch betekende dat voor het afgelopen veldseizoen, dat we als Fortis de taak hadden om 67 wedstrijden te fluiten in het wedstrijdkorfbal en even uitgaande van 14 speelweekends, betekende dit dat er elke zaterdag gemiddeld 4 of 5 wedstrijden in het wedstrijdkorfbal door Fortis gefloten moeten worden. 

Vrijwilligers zoals Aarnout van ‘levensbelang’ voor Fortis

Kortom een hele uitdaging en zonder vrijwilligers zoals Aarnout gaan we dit niet redden. Als bestuur respecteren we zijn besluit om er na zoveel jaar mee te stoppen en zijn we heel blij dat hij zijn “vrijwilligerstaak” als jeugdtrainer volgend seizoen nog doorzet!

Namens het bestuur, Jacco de Meij TC-senioren.

door | jun 19, 2022 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug