Terugblik Fortis Familietoernooi

Wat een feest! Drie woorden, één kleine zin, maar veel treffender kunnen we het niet weergeven als we terugkijken op het Familietoernooi op zaterdag 9 juli. Een terugblik op een keurige seizoensafsluiter.

Lazy Summer

Na vier jaar zonder familietoernooi werd het tijd voor iets speciaals, een beetje extra cachet aan dat wat we in het verleden gewend waren. Dat werd het thema ‘Lazy Summer’. Op zich een risico, want ja, stel dat het pijpenstelen regent, dan sta je daar met je leuke initiatief dat letterlijk in het water valt. Maar ach, zo laat in het seizoen hebben we nog nooit een toernooi gehad. Fingers crossed, maar met vertrouwen op prima weer.

De voorbereiding

Op vrijdag 8 juli was toch echt wel duidelijk dat we een droog weekend zouden krijgen en ook de zon regelmatig te zien zou zijn. Het enige wat er die vrijdag aan water viel waren de peentjes die gezweten werden om heel het complex zomers aan te kleden en ervoor te zorgen dat de inwendige mens gekoeld kon worden. Gelukkig was het zaterdag iets minder warm en daardoor ideaal korfbalweer. 

Zestien teams!

Maar liefst zestien teams mochten we verwelkomen om de korbalarena te betreden en eeuwige roem te vergaren. De gezelschappen waren zeer gemêleerd. Zo gingen actieve korfballers van Fortis en andere clubs, oude bekenden, ouders van jeugdleden, vriendengroepen, collega’s van en uiteraard ook familieleden elkaar op sportieve wijze bestrijden.

Poulewedstrijden en strafworpenbokaal

Klokslag twaalven werd het startsein gegeven voor de eerste poulewedstrijden. De zestien teams waren verdeeld over vier poules en er werd tegen elk team uit de poule één wedstrijd gespeeld. Na die drie wedstrijden werd de balans opgemaakt. De nummers 1 en 2 gingen in twee poules spelen voor een plek in de finale, de nummers 3 en 4 streden in twee andere poules om de poulewinst. Tussendoor werd er ook gestreden om de Fortis strafworpenbokaal, gesponsord door Stadscafé De Dighter. Welk team zet de snelste tijd neer met het scoren van 20 strafworpen? De twee beste teams konden zich gaan opmaken voor een strafworpenfinale.

Zomers vertier!

Was er dan alleen maar korfbal? Zeker niet! De kinderen konden zich uitleven op de springkussens, mede mogelijk gemaakt door  zeelandrefinery.nl , in een zwembadje om af te koelen én Case4ice was aanwezig met zijn ijskar waar overheerlijk ijs werd verkocht.

KV Floortis winnaar familietoernooi

Nadat de stofwolken van de tweede ronde aan poulewedstrijden waren opgetrokken, kon de balans voor de finales opgemaakt worden. Als eerste was het de beurt aan de teams van Deuntjes & Despo’s en KV Strandbal op het dakom de strafworpenstrijd te beslechten. De strandbal was aan het eind van de dag duidelijk al wat leeggelopen. Deuntjes & Despo’s wonnen duidelijk en mogen met de strafworpenbokaal naar Stadscafé De Dighter toe om daar een waardebon te verzilveren. Deuntjes & Despo’s had er zin in vandaag, getuige het feit dat zij óók in de finale van het Familietoernooi stonden. KV Floortis was daarin de tegenstander, in een vermakelijke wedstrijd inclusief Champions League hymne en een scheidsrechterstrio, trok KV Floortis aan het langste eind en lieten zij Deuntjes en Despo’s (jawel) een toontje lager zingen. De beker en een kratje consumpties naar keuze rijker kon voor KV Floortis (en uiteraard ook voor alle andere deelnemers en supporters) de zomerse nazit gaan beginnen.

Dansende palmbomen en vliegende zwembanden

It’s Burger had daarvoor intussen de BBQ’s al opgestookt en de broodjes hamburger vonden gretig aftrek, er werd gelachen, gegeten en gedronken. En of men na een dag sporten moe was en vroeg naar huis ging? Nou, nee dus. In het clubhuis barstte nog een groot feest los, waarbij DJ Erwin een heel arsenaal aan zomerhits de revue liet passeren. Het was volle bak en er waren dansende palmbomen en vliegende zwembanden te bewonderen. Voor diegene die er niet bij waren, het was heel gezellig. 

Bedankt!

Kortom, een betere afsluiting van het seizoen hadden we ons niet kunnen wensen. Rest ons iedereen te bedanken die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van deze dag, dus bij deze een welgemeend ‘dank je wel’! We zien jullie graag volgend seizoen weer bij onze evenementen, tot dan en voor nu een fijne vakantie.

Groeten van de EC.

18 Maart is de Fortisapp van start gegaan!

18 Maart is de Fortisapp van start gegaan!

Een van de zes thema’s van het Toekomstplan 2023-2027 is communicatie. Hiermee begint alles. Binnen onze vereniging, in een wedstrijd, tussen elkaar als leden, als bestuur of vrijwilligersorganisatie Teamly Om interne communicatie tussen alle leden, bestuur,...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Trainingstijden Veldseizoen Voorjaar 2024

Trainingstijden Veldseizoen Voorjaar 2024

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de trainingstijden voor het aankomende veldseizoen van het voorjaar 2024 officieel vastgesteld zijn! Zoals elk jaar zijn de nieuwe trainingstijden gepubliceerd op onze website onder de trainingstijden-pagina. Daarnaast kun je de...

Van de bestuurstafel!

Van de bestuurstafel!

Het Mulier Instituut Het Mulier Instituut is een sociaalwetenschappelijk sportonderzoeksinstituut in Nederland en monitort o.a. 2x per jaar de voortgang van het Nationaal Sportakkoord. Van dit instituut verscheen recent een onderzoeksrapport met resultaten van een...

maart

27maa00:0000:00Paasevent voor Ministars en F-jeugd

april

06apr00:0000:00Start veldcompetitie

12apr18:0020:30Ophalen oud papier

mei

13mei19:3021:00Bijeenkomst voor ouders van jeugdleden

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug