Aan de start van de vergadering zat de ‘bestuurskamer’ stamp vol. Voor André van den Hooven en Jan Poppe was het de eerste officiële vergadering. Marcel van Boven en Arnold Barentsen trapten de vergadering feestelijk af. Samen met Tjeerd Dellebeke staan zij aan de wieg van een uniek project. Ik ga er niet te veel over verklappen, behalve dat het te maken heeft met het 25- jarig bestaan van Fortis (juni 2023). Hun project kunnen jullie op termijn, letterlijk en figuurlijk (de volgende dag?), aan den lijve ondervinden. Voor de organisatie van het 25-jarig jubileum is een projectgroep opgericht. Deze projectgroep presenteerde haar plan van aanpak aan het bestuur. En binnenkort presenteert de projectgroep zichzelf ook op de website. En geven jullie daarbij een kijkje in wat jullie te wachten staat. We hebben al gespiekt op de dag waarop Atlas haar 75-jarig jubileum vierde. Atlas is een voorbeeld van hoe een beslissing over de toekomst van een vereniging zich uiteindelijk openbaart. Terugkijkend is de conclusie dat destijds de juiste beslissing is genomen en daarom Atlas nog bestaat. Dat is best knap en op naar de 100 jaar. 

  • De actiepunten uit de JAV en de samenstelling van de commissies zijn besproken. Sommige commissies vergen qua bezetting aandacht. 
  • Het streamen van wedstrijden is vooralsnog in de ijskast gezet. Persoonlijk vind ik dat jammer. Waar ik wel met tevredenheid op terugkijk, is dat aan deze beslissing een uitgebreide discussie ten grondslag lag.
  • Een lastig proces is het schijven van het meerjarenbeleidsplan. De opgave is de tekst te ordenen naar drie speerpunten die ook de KNKV hanteert. Daarmee wordt het in theorie gemakkelijker voor Fortis om aan te sluiten bij het (toekomstig) ontwikkelingen binnen de KNKV. Bovendien krijgt, naast tekst, het visualiseren ervan aandacht in het plan. 
  • Ook hebben we het binnen het bestuur  gehad, jawel, over corona. De vraag is of Fortis bij een volgende opleving van het virus klaar is voor actie. Een volmondig ‘ja’ geeft voldoende vertrouwen in de toekomst.

Ledenwinst

Eerder maakte ik melding van een gestage afname van het ledenaantal bij (team)sporten in Nederland.  Deze ledenafname is een gevolg van de individualisering in onze maatschappij en dat verschijnsel is een complex cultureel fenomeen. Om Fortis toekomstbestendig te houden, is het de kunst om nieuwe leden aan te trekken en bestaande leden te binden. Dé formule voor ledenwinst is het aanbieden van korfbal op de basisscholen. Dat wordt binnenkort (opnieuw) opgepakt met het organiseren van het schoolkorfbaltoernooi. Mogelijk dat daarna doorgepakt kan worden en dat het verzorgen van korfbaltrainingen op de basisscholen structureel wordt. 

Clubhuis

Tenslotte kwam ook ons mooie clubhuis ter sprake. Vervanging van onder meer de beamer, koelkast en inventaris zijn aanstaande. Terwijl ik deze tekst tik, schieten mijn gedachten terug naar het thema ‘ledenbehoud’. Wat nu als alle Fortisleden die ooit op een stoel hebben gezeten in het clubhuis, nog steeds lid zouden zijn? Dan was niet PKC, maar Fortis de grootste vereniging in Nederland. De ‘grootste’ hoeft wat mij betreft niet, ‘groter’ wel. 

Namens het bestuur, Ad Vos 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug