Toekomstplan voor de komende 5 jaar draait om sportplezier!

Bij een aantal vrijwilligers staat het zweet nog op het voorhoofd, maar het is zover: het Toekomstplan 2023-2027 is gereed en we zijn er klaar voor om het met jullie te delen.   

Toekomst Fortis 
In ons gloednieuwe plan staat sportplezier centraal, vanuit het 💛 van Fortis. Trainers en coaches spelen een belangrijke rol bij het plezier in de korfbalsport, net als het type sportaanbod en niet te vergeten het verenigingsleven en onze vrijwilligers.  

Het plan  
We startten met het bestuderen van het KNKV Strategisch Plan 2023+. Daarin staan alle landelijke inzichten en ontwikkelingen op korfbalgebied. Daarna bekeken we onszelf eens goed, vanuit het gele hart van onze vereniging. Weet je nog? De enquête, de gesprekken die we met een aantal van jullie hebben gevoerd, de werkgroepen? Yes! Waardevolle input om de belangrijkste onderwerpen uit dit plan verder uit te werken.  

6 speerpunten 
Waar draait het om de komende jaren? Je las het al, om sportplezier. Hoe kunnen we alles wat we doen daaraan laten bijdragen? Daarvoor hebben we 6 thema’s bedacht, oftewel speerpunten, op basis waarvan we elkaar iets laten weten, we ergens iets van vinden, elkaar overtuigen, waarna we uiteindelijk écht iets doen, waarmee we bijdragen aan dat gele hart, het sportplezier.  

Kom maar op met die belangrijkste speerpunten:  

  1. Positieve sportcultuur 
  2. Vrijwilligers 
  3. Ledenwerving en ledenbehoud 
  4. Opleiden en begeleiden trainers/coaches en scheidsrechters 
  5. Communicatie 
  6. Korfbal 

Deze punten hoeven je nu nog niet veel te zeggen. Maar daar komt verandering in! De komende tijd ontwikkelen we alle communicatie-uitingen richting jou rondom deze punten. We leggen ze uit, laten in de praktijk zien wat ze betekenen, laten jou erover praten en uiteindelijk gaan we vanuit ons 💛 voor sportplezier! 

Kernwaarden 
Het proces van weten, ergens iets van vinden, elkaar overtuigen en doen, kan niet zonder dat we vanuit het 💛 met dezelfde waarden handelen. Dit zijn onze kernwaarden:  

  1. Plezier 
  2. Respect 
  3. Ontwikkeling 

Deze waarden verweven we in ons 💛 (zie afbeelding). 

 
Tot slot 
In een notendop is dit het plan. Wil je alvast verder lezen? Check dan onderstaande link: 

Toekomstplan 2023-2027 

Even genoeg gelezen? Geen probleem. We lichten tijdens de ALV het plan uitgebreid toe. Dus hou je niet van lezen, maar luister je liever, dan nodigen we je alvast van harte uit op woensdag 12 juli. De aankondiging volgt binnenkort via onze kanalen.  

Kom je niet naar de ALV? Geen paniek, we leggen je alles uit de komende tijd. Stap voor stap!  

Wat vragen we van jou: praat hierover met elkaar en als er onduidelijkheden zijn, laat het ons weten via marcom@fortiskorfbal.nl.  

Voor nu: over en uit, tot de volgende update! 

Liselore Sonius en Maarten van den Driest.

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

🍰🎉 Heel Fortis bakt! 🎂🥳

🍰🎉 Heel Fortis bakt! 🎂🥳

Met de start van de voorjaarscompetitie op het veld op 6 april, is het tijd om onze bakskills weer te laten schitteren! 🌟 Heb je genoten van al dat lekkers tijdens de najaarscompetitie? Goed nieuws: we gaan gewoon door met onze smakelijke traditie! We hebben gemerkt...

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug