Van de bestuurstafel met feestjaar, scheidsrechtersverplichting, JAV, geluidsmeting en meer………

Vanwege mijn langdurige vakantie is niet teruggekoppeld over de vergaderingen van ons bestuur in maart en april. Deze column geeft met terugwerkende kracht de belangrijkste items weer. Vanaf de bestuursvergadering in mei loop ik weer synchroon. 

‘Fortis vibe’

Eerder melde ik al dat na corona de ‘Fortis vibe’ stevig aan kracht wint. Dat was afgelopen (feest) weekend wel te zien. Een onvergetelijk drie dagen die niet snel geëvenaard zal worden. Fantastisch ook te zien hoe vele vrijwilligers de handen uit de mouwen staken. Voor de organisatie houdt het nog niet op, want voor na de zomer wordt een ‘after party’ georganiseerd. Al maanden wordt daartoe door een werkgroep gesleuteld aan een fotoboek en wordt het gedurende de drie dagen verzamelde fotomateriaal vertaald in een (PR) film. Overigens is het feestjaar nog niet ten einde en liggen meer events in het verschiet. 

Scheidsrechtersverplichting

Door Jacco de Meij is een berekening gemaakt van de te verwachten boete en het aantal wedstrijdpunten in mindering dat Fortis op het veld te wachten staat. Blijkbaar zijn wij als vereniging nog steeds niet in staat om voldoende scheidsrechters te enthousiasmeren om voor Fortis wedstrijden te fluiten. Dat betekent opnieuw voor het komende seizoen (2023- 2024) punten in mindering voor Fortis 2 en wellicht ook voor Fortis 3. 

Thuishal

Uit een peiling met de mentimeter blijkt een duidelijke voorkeur voor het spelen van thuiswedstrijden van Fortis 1 en 2 in Souburg. Niet verrassend is dat de tribune aldaar als ‘ongeschikt’ wordt aangemerkt. Het overgrote deel vond het tijdstip waarop de wedstrijden nu worden gespeeld prima. Bij dit schrijven moet ik denken aan de discussie van destijds over het al dan niet streamen van wedstrijden. Daarmee zou je wel de wedstijden van Fortis 1 en 2 kunnen zien vanuit de luie stoel (scherm in het clubhuis, of bij Ruud en Coby?). Zij die de tribune op willen, komen dan live aan hun trekken. Het is mijn gedachtestroom hé. Vooralsnog wordt het komende zaalseizoen Baskensburg de thuisbasis van Fortis 1 en 2. Radiostilte helaas over de plannen van de gemeente Vlissingen voor de nieuw te bouwen sporthal in Weyevliet. 

JAV 12 juli

Elke bestuursvergadering komt het Fortis Toekomstplan 2023- 2027 terug en het bijbehorende implementatieplan. Als jij daar ook iets van vindt, dan is jouw komst naar de jaarlijks algemene ladenvergadering (JAV) op woensdag 12 juli een must. De bestuursvergadering in mei stond grotendeels in het teken van de begroting als onderdeel van de JAV. Uiteraard komt op de JAV ook de reiskostenvergoeding weer aan de orde. 

Geluidsmeting

Op het veld zijn in opdracht van de eigenaar (gemeente Vlissingen) geluidsmetingen uitgevoerd. Dat betekent dat de luidspreker bij het scorebord permanent wordt uitgeschakeld en nog één box resteert voor de geluidsproductie. De reden is dat moet worden voldaan aan de voor geluid geldende wettelijke regels. Het verplaatsen van de uitgeschakelde box naar de clubhuis zijde is, vanwege de bekabeling, te kostbaar om (nu) te realiseren. De wet- en regelgeving bepaalt ook dat losse geluid-producerende apparaten (zoals een ghetto blaster) niet zijn toegestaan. 

Verduurzaming

Door Ad de Pagter (verlichting) en Ko Crucq is een plan, inclusief begroting, opgesteld voor het verduurzamen van de accommodatie. Daar zal het bestuur zich op één van de volgende vergaderingen over buigen. Dan is ook informatie opgehaald uit een terugkoppeling van de visie op het verduurzamen van de sportaccommodatie door de gemeente Vlissingen (5 juli). Ik schat in dat het toch ‘Fortis maatwerk’ wordt. Geen probleem, want Fortis heeft daarvoor de kennis en vaardigheden in huis. Nu de financiële middelen nog. Wellicht ook een onderwerp voor op de JAV, of een aparte bijeenkomst over verduurzaming van de Fortis accommodatie? Uiteraard stelt onze regering daarvoor subsidie beschikbaar. Bij subsidie regelingen bekruipt mij altijd het gevoel dat Fortis, en dat geldt zeker ook voor andere sportverenigingen, onvoldoende zicht heeft op wat daarvoor de mogelijkheden zijn. Ook al is tijdens corona maximaal van de subsidies gebruik gemaakt. 

SKT 27 september

De voorbereiding voor het school korfbaltoernooi (SKT) is in volle gang (27 september). Samen met de clinics die Romy de Rijke en Remco Crucq hebben gegeven, leidt het SKT vast tot nieuwe jeugdleden. Over het ledenaantal sowieso goed nieuws. Want na een flinke dip tijdens corona, zit het ledenaantal weer in de lift. 

Diversen

Goed nieuws vanuit de sponsorcommissie over de sponsorcontracten. Daarover binnenkort vast meer op de website/social media.

Het speeltoestel dat ooit een gewild object was van de ‘kleintjes’, keert het nieuwe seizoen terug. 

Ons sportveld wordt weer gesierd door een tassenrek. Het smetteloze witte oppervlak daarvan kan mogelijk opgeleukt worden met het Fortis logo, of anderszins.

Personele bezetting bestuur

Tenslotte melding van reuring in de personele bezetting van ons bestuur. Maar liefst drie bestuursleden hebben hun (toekomstig) vertrek aangekondigd. Niet omdat zij het niet naar hun zin hebben (😊), maar omdat zij na jaren trouwe dienst lichaam en geest op iets anders willen richten. Vooral degenen met bestuurs-aspiraties kunnen hier tijdens de zomervakantie eens rustig over nadenken.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Namens het bestuur, Ad Vos  

door | jun 21, 2023 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

01jun10:3012:30Fortis kangoeroetraining

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug