Van de bestuurstafel: Nieuw seizoen, nieuwe uitdagingen!

De 1e bestuursvergadering van het seizoen 2023-2024 was er één met veel agendapunten.

Bestuurszaken

Onder ‘bestuurszaken’ was de opvolging van Sander, Jacco en Elze een gespreksonderwerp. Ook onze vrijwilligerscoördinatoren Harry en Marjolijn zijn met die opvolging en andere functies aan de slag. En hoe zit het met hun opvolging (😊). Daar willen ze nog even niet aan denken, maar toch. 

Vrijwilligers: de ruggengraat van de club!

Recent was het ook de eerste bijeenkomst van het Zeeuws Korfbal Platform (ZKP). In een rondje langs de deelnemers van de korfbalverenigingen bleek opnieuw hoe lastig het is vrijwilligers te rekruteren die (structureel) voor langere tijd een taak op zich willen nemen. Dat een deel van de Zeeuwse verenigingen geen voorzitter heeft, spreekt boekdelen. Maar het gaat uiteraard verder dan dat. Uiteindelijk is de organisatie en de bezetting van de beide technische commissies ‘core business’, voor welke sportvereniging dan ook. En ook daar gaat het bij veel (Zeeuwse) korfbalverenigingen niet zoals gewenst. Bij het aanhoren van de terugkoppeling ervoer ik een combinatie van medelijden en respect (aparte ervaring hoor). Zij aan tafel zijn het die vechten voor het voortbestaan van hun vereniging. En hun bekruipt regelmatig het Don Quichotte gevoel. Zelfs dat de inkomsten uit het clubhuis teruglopen, kon ik niet delen met andere verenigingen. En ook het organiseren van nevenactiviteiten om ons hoofd boven water te houden, zoals een trimploeg, is bij Fortis niet aan de orde. Zou ‘walking korfbal’ iets kunnen zijn? Fortis is zeker ‘Meer dan Korfbal’.

Plezier op nummer 1!

Het is belangrijk de belangrijkste drijfveer om te sporten, en dat is plezier, op nummer 1 te houden. En plezier wordt zeker niet uitsluitend bepaald door het korfbalspel. Feest vieren bij Fortis kunnen we als geen ander. En dat de evenementencommissies jeugd en senioren daarbij een belangrijke rol spelen, is natuurlijk fantastisch. Gaat het dan bij Fortis allemaal hosanna? Natuurlijk niet. Maar we mogen absoluut niet mopperen. En waar het beter kan, moeten we daar op inzetten. Dat heeft bijvoorbeeld na jaren van ‘wensen’  geresulteerd in een Ledenwerfcommissie. Deze commissie heeft als belangrijke taak selectief te werven voor leeftijdcategorieën waar momenteel een tekort aan leden is. 

Kwaliteit hoofdveld

De toestand van het hoofdveld laat te wensen over. Eind oktober worden de twee ovalen vervangen en worden twee nieuwe putten geplaatst. Helaas lukte dat niet voor de start van de eerste helft veld. Inmiddels staken ook enkele lampen met het verlichten van het veld. Dat wordt begin oktober opgelost. Dat belooft een mooie tweede helft veld te worden (😊).

Werkgroep eigen beheer sporthal

Een werkgroep wordt opgericht die onderzoekt of de sporthal in eigen beheer genomen kan worden. Vanuit het bestuur is Jacco de Meij de contactpersoon. 

Evaluatie reiskosten

De reiskosten(regeling) wordt geëvalueerd door Elze. Over de andere punten uit de JAV later meer. 

Toekomstplan Fortis

Het echte vliegwiel voor verbetering, optimalisatie en innovatie is het Toekomstplan Fortis (2023- 2027). Daaronder worden initiatieven ontplooid die veelal betrekking hebben op de TC jeugd. Denk daarbij aan bijeenkomsten met de ploegen en de ouders en het begeleiden van jeugdtrainers. Het is een hele operatie om het gedachtengoed van het Toekomstplan bij iedereen op de radar te krijgen. Niemand kan bezwaar hebben tegen de kernwaarden uit het plan: plezier, respect en ontwikkeling. Hoe deze kernwaarden op individueel- en groepsniveau te realiseren is niet eenvoudig. Dat kan alleen door een gedegen implementatie van de zes strategische speerpunten (positieve sportcultuur, vrijwilligers, ledenwerving en behoud, communicatie, opleiding en begeleiding en korfbal). Zie het Toekomstplan als een verhaal dat nog niet af is. Jij mag, samen met alle andere schrijvers, het verhaal (Toekomstplan) verder vorm geven. De nobelprijs levert het niet op, maar mogelijk wel een ‘Fortis bestseller’. Wie schrijft, die blijft (goed schrijven loont).

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Namens het bestuur, Ad Vos  

door | okt 8, 2023 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug