Maak kennis met Kitty Meijer (r) en Kristel Boonstra, pedagogisch/didactisch begeleiders bij Fortis

Je las eerder al over het Toekomstplan 2023-2027 en de 6 verschillende thema’s oftewel ‘speerpunten’. Deze speerpunten helpen ons om te zorgen dat sportplezier het belangrijkste is binnen onze vereniging. Hieronder lichten we kort nog een keer het speerpunt Positieve sportcultuur toe en maken we kennis met de pedagogisch/didactisch begeleiders bij Fortis.

Positieve sportcultuur

Bij Fortis draait het om zorgen voor elkaar, met respect omgaan met elkaar, ontwikkeling op elk niveau en sociale veiligheid. Fortis hecht veel waarde aan een omgeving waarin jij je veilig voelt om te korfballen, veilig voelt om vrijwilligerswerk uit te oefenen en open, eerlijk en respectvol met elkaar in gesprek kunt gaan. 

Maak kennis met Kitty Meijer en Kristel Boonstra 

Wij, Kitty Meijer en Kristel Boonstra, zijn pedagogisch/didactisch begeleiders bij Fortis. Wij staan klaar om trainers te ondersteunen en te begeleiden bij het creëren van een positief en veilig sportklimaat. Samen met jullie streven we ernaar dat ieder kind met plezier kan korfballen en zich goed kan ontwikkelen binnen Fortis. 

Over Kitty en Kristel 

Onze persoonlijke achtergronden in relatie tot korfbal verschillen iets. Kitty is in aanraking gekomen met korfbal als ouder langs de lijn, terwijl Kristel zelf van jongs af aan heeft gekorfbald, training heeft gegeven en nu voornamelijk als ouder langs de lijn staat. Door onze ervaringen in het onderwijs en de jeugdzorg hebben we een goed inzicht in de ontwikkeling van kinderen, het verbeteren van een pedagogisch klimaat en het bieden van positieve begeleiding. Deze ervaringen delen we graag met anderen, en in dit geval de coaches/trainers van onze (jeugd)teams. 

Fortis 

Het afgelopen seizoen hebben we een enquête gehouden onder de huidige trainers om te bepalen wat hun behoefte is. We hebben bijvoorbeeld gevraagd naar het herkennen van pestgedrag, het verzorgen van trainingen op het niveau van de kinderen, het zorgen voor een veilige sfeer en het omgaan met groepsdynamiek. Daarnaast hebben we ook observaties gedaan om een beter beeld te krijgen van de begeleidingsbehoeften. 

Voorlichtingsavond 

In het najaar organiseren we een voorlichtingsavond voor (jeugd)trainers van Fortis. Tijdens deze avond stellen we onszelf voor aan de (nieuwe) trainers, zodat zij weten waar ze terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld het vormgeven van trainingen en advies bij “moeilijk” of “afwijkend” gedrag. We zullen ook de rol van de vertrouwenscontactpersoon benadrukken. Daarnaast besteden we aandacht aan het belang van een veilige sfeer binnen een team, de groepsdynamiek en hoe pestgedrag kan worden voorkomen. 

Met sportieve groet, Kitty en Kristel 

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Maarten gaat voor een tweede termijn als KNKV-bondsraadslid!

Maarten gaat voor een tweede termijn als KNKV-bondsraadslid!

In het nieuwe KNKV Magazine van april 2024 is er aandacht voor de bondsraadsverkiezingen: twee bondsraadsleden, waaronder Maarten, delen hun ervaringen en laten zien wat de functie van bondsraadslid zo leuk maakt!  Naast inspirerende verhalen over lokale...

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

01jun10:3012:30Fortis kangoeroetraining

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug