Maak kennis met Kitty Meijer (r) en Kristel Boonstra, pedagogisch/didactisch begeleiders bij Fortis

Je las eerder al over het Toekomstplan 2023-2027 en de 6 verschillende thema’s oftewel ‘speerpunten’. Deze speerpunten helpen ons om te zorgen dat sportplezier het belangrijkste is binnen onze vereniging. Hieronder lichten we kort nog een keer het speerpunt Positieve sportcultuur toe en maken we kennis met de pedagogisch/didactisch begeleiders bij Fortis.

Positieve sportcultuur

Bij Fortis draait het om zorgen voor elkaar, met respect omgaan met elkaar, ontwikkeling op elk niveau en sociale veiligheid. Fortis hecht veel waarde aan een omgeving waarin jij je veilig voelt om te korfballen, veilig voelt om vrijwilligerswerk uit te oefenen en open, eerlijk en respectvol met elkaar in gesprek kunt gaan. 

Maak kennis met Kitty Meijer en Kristel Boonstra 

Wij, Kitty Meijer en Kristel Boonstra, zijn pedagogisch/didactisch begeleiders bij Fortis. Wij staan klaar om trainers te ondersteunen en te begeleiden bij het creëren van een positief en veilig sportklimaat. Samen met jullie streven we ernaar dat ieder kind met plezier kan korfballen en zich goed kan ontwikkelen binnen Fortis. 

Over Kitty en Kristel 

Onze persoonlijke achtergronden in relatie tot korfbal verschillen iets. Kitty is in aanraking gekomen met korfbal als ouder langs de lijn, terwijl Kristel zelf van jongs af aan heeft gekorfbald, training heeft gegeven en nu voornamelijk als ouder langs de lijn staat. Door onze ervaringen in het onderwijs en de jeugdzorg hebben we een goed inzicht in de ontwikkeling van kinderen, het verbeteren van een pedagogisch klimaat en het bieden van positieve begeleiding. Deze ervaringen delen we graag met anderen, en in dit geval de coaches/trainers van onze (jeugd)teams. 

Fortis 

Het afgelopen seizoen hebben we een enquête gehouden onder de huidige trainers om te bepalen wat hun behoefte is. We hebben bijvoorbeeld gevraagd naar het herkennen van pestgedrag, het verzorgen van trainingen op het niveau van de kinderen, het zorgen voor een veilige sfeer en het omgaan met groepsdynamiek. Daarnaast hebben we ook observaties gedaan om een beter beeld te krijgen van de begeleidingsbehoeften. 

Voorlichtingsavond 

In het najaar organiseren we een voorlichtingsavond voor (jeugd)trainers van Fortis. Tijdens deze avond stellen we onszelf voor aan de (nieuwe) trainers, zodat zij weten waar ze terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld het vormgeven van trainingen en advies bij “moeilijk” of “afwijkend” gedrag. We zullen ook de rol van de vertrouwenscontactpersoon benadrukken. Daarnaast besteden we aandacht aan het belang van een veilige sfeer binnen een team, de groepsdynamiek en hoe pestgedrag kan worden voorkomen. 

Met sportieve groet, Kitty en Kristel 

Woensdag 6 juli Nederland – Engeland in het clubhuis!

Woensdag 6 juli Nederland – Engeland in het clubhuis!

Het is gelukt! Voor het eerst sinds 20 jaar staan we weer in de halve finale van een EK. Nu wacht Engeland als laatste horde voor de finale. Gaat het lukken? De wedstrijd begint om 21.00 uur en hopelijk gaan we die weer met heel veel supporters bekijken. Het clubhuis...

Terugblik JAV 19 juni 2024

Terugblik JAV 19 juni 2024

Op 19 juni vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Fortis plaats. Voor degenen die niet aanwezig waren, volgt hieronder een korte terugblik. Bijzondere avondVoorzitter Ad opende de vergadering en benadrukte dat het een bijzondere avond was. We namen afscheid...

Dit was het jeugdkamp Fortis 2024 (aftermovie)

Dit was het jeugdkamp Fortis 2024 (aftermovie)

Na de vloeiend verlopen voorbereidingen van onze zeskoppige kampcommissie - we hebben ondertussen flink wat ervaring - gingen we vrijdag 21 juni dan eindelijk op kamp. Dit jaar in Loppem, op een prachtige kamplocatie in de bossen van België. De locatie moesten we...

Op de valreep een bericht van de Sponsorcommissie!

Op de valreep een bericht van de Sponsorcommissie!

Van de Commissie Fondswerving Nog net voor het einde van het seizoen op 31 juli 2024 nog een bericht vanuit de sponsorcommissie: Sponsornieuws In het nieuwe seizoen 2024-2025 komt er een A3 ploeg bij. We hebben een nieuwe shirtsponsor gevonden: Promopolitan. Dit...

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug