Maak kennis met Kitty Meijer (r) en Kristel Boonstra, pedagogisch/didactisch begeleiders bij Fortis

Je las eerder al over het Toekomstplan 2023-2027 en de 6 verschillende thema’s oftewel ‘speerpunten’. Deze speerpunten helpen ons om te zorgen dat sportplezier het belangrijkste is binnen onze vereniging. Hieronder lichten we kort nog een keer het speerpunt Positieve sportcultuur toe en maken we kennis met de pedagogisch/didactisch begeleiders bij Fortis.

Positieve sportcultuur

Bij Fortis draait het om zorgen voor elkaar, met respect omgaan met elkaar, ontwikkeling op elk niveau en sociale veiligheid. Fortis hecht veel waarde aan een omgeving waarin jij je veilig voelt om te korfballen, veilig voelt om vrijwilligerswerk uit te oefenen en open, eerlijk en respectvol met elkaar in gesprek kunt gaan. 

Maak kennis met Kitty Meijer en Kristel Boonstra 

Wij, Kitty Meijer en Kristel Boonstra, zijn pedagogisch/didactisch begeleiders bij Fortis. Wij staan klaar om trainers te ondersteunen en te begeleiden bij het creëren van een positief en veilig sportklimaat. Samen met jullie streven we ernaar dat ieder kind met plezier kan korfballen en zich goed kan ontwikkelen binnen Fortis. 

Over Kitty en Kristel 

Onze persoonlijke achtergronden in relatie tot korfbal verschillen iets. Kitty is in aanraking gekomen met korfbal als ouder langs de lijn, terwijl Kristel zelf van jongs af aan heeft gekorfbald, training heeft gegeven en nu voornamelijk als ouder langs de lijn staat. Door onze ervaringen in het onderwijs en de jeugdzorg hebben we een goed inzicht in de ontwikkeling van kinderen, het verbeteren van een pedagogisch klimaat en het bieden van positieve begeleiding. Deze ervaringen delen we graag met anderen, en in dit geval de coaches/trainers van onze (jeugd)teams. 

Fortis 

Het afgelopen seizoen hebben we een enquête gehouden onder de huidige trainers om te bepalen wat hun behoefte is. We hebben bijvoorbeeld gevraagd naar het herkennen van pestgedrag, het verzorgen van trainingen op het niveau van de kinderen, het zorgen voor een veilige sfeer en het omgaan met groepsdynamiek. Daarnaast hebben we ook observaties gedaan om een beter beeld te krijgen van de begeleidingsbehoeften. 

Voorlichtingsavond 

In het najaar organiseren we een voorlichtingsavond voor (jeugd)trainers van Fortis. Tijdens deze avond stellen we onszelf voor aan de (nieuwe) trainers, zodat zij weten waar ze terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld het vormgeven van trainingen en advies bij “moeilijk” of “afwijkend” gedrag. We zullen ook de rol van de vertrouwenscontactpersoon benadrukken. Daarnaast besteden we aandacht aan het belang van een veilige sfeer binnen een team, de groepsdynamiek en hoe pestgedrag kan worden voorkomen. 

Met sportieve groet, Kitty en Kristel 

Fortis Kerstgala zaterdag 23 december!!🥂🎄

Fortis Kerstgala zaterdag 23 december!!🥂🎄

Ook al zo’n zin in de Kerst? Start de aankomende feestdagen dan in stijl en kom naar het Fortis Kerstgala op zaterdag 23 december! Drankjes, hapjes, lichtjes, de geur van geroosterde marshmellows en uiteraard muziek en feest zijn de ingrediënten van een prachtige...

📢 Save the Date! Themabijeenkomst voor Trainers en TC’s! 

📢 Save the Date! Themabijeenkomst voor Trainers en TC’s! 

Bij Fortis staat sportplezier en veiligheid voorop! Een positieve sportcultuur draagt enorm bij aan het plezier van elke korfballer, vrijwilliger en ouder binnen onze vereniging. Daarom zetten we hoog in op dit thema en willen we jullie er graag bij betrekken....

🎉Hallo kinderen van Fortis (F en Ministars)! 🌟

🎉Hallo kinderen van Fortis (F en Ministars)! 🌟

Hebben jullie het al gehoord? Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten komen naar het Fortis clubhuis! 🎉🏰. En jullie zijn uitgenodigd! 🎁✨ Op woensdagmiddag 29 november hebben we een afspraak met Fortis. Ja, ja, het is een beetje een gekke dag voor Sinterklaas, want zijn...

Een avondje in Italiaanse sferen! Een terugblik op de pizza-avond

Een avondje in Italiaanse sferen! Een terugblik op de pizza-avond

Vrijdag 10 november stond de pizza-avond op het programma. Vijfendertig smulpapen hadden zich aangemeld voor een avondje in Italiaanse sferen. Met goed gevulde borrelplanken op de bar en tafels kon de eerste trek gestild worden. Intussen deden het vuur en het hout...

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug