Van de bestuurstafel!

Het Mulier Instituut

Het Mulier Instituut is een sociaalwetenschappelijk sportonderzoeksinstituut in Nederland en monitort o.a. 2x per jaar de voortgang van het Nationaal Sportakkoord. Van dit instituut verscheen recent een onderzoeksrapport met resultaten van een behoeftepeiling bij 355 sportverenigingen over externe ondersteuning. Het overzicht projecterend op Fortis kom ik tot de conclusie dat Fortis al veel doet. De lijst biedt zeker inzicht in welke onderdelen ook binnen onze vereniging aandacht behoeven. Blijkbaar wordt in Nederland veel samengewerkt met sportclubs in de omgeving. Daar zouden we extra op in kunnen inzetten. Iets anders wat mij opvalt is dat onderwerpen waar Fortis sterk op inzet (bv vormgeven pedagogisch klimaat) nauwelijks speelt bij andere sportverenigingen. Kortom, een mooi rapport om van te leren. 

Uit de bestuursvergadering van maart

  • Op de bestuursvergadering ging het over de bezetting van het nieuwe bestuur in het seizoen 2024- 2025. Het vertrek van Sander, Jacco en Ad en een andere functie van André zorgt voor een metamorfose.
  • Sander zet samen met Wim Geertse momenteel in op het vastleggen van sponsoren. 
  • De vrijwilligersavond is verzet naar vrijdag 31 mei. 
  • De bijeenkomst voor de ouders (TC jeugd) is op 13 mei. 
  • De Nedbase (verenigings) App wordt door aantal Fortisleden in een pilot uitgetest. De kosten van de App worden in de begroting opgenomen. 
  • De actiepunten uit de JAV passeerden de revue. Afspraak is alle actiepunten op de komende JAV (19 juni) terug te koppelen. 
  • De uitvraag naar leden van de kascommissie loopt niet storm. Zij die graag zitting willen nemen in de kascommissie, kunnen daartoe Elze benaderen (penningmeester@fortiskorfbal.nl). 
  • Elze heeft een mooi overzicht gemaakt van de balans en de uitgaven en inkomsten van het 25- jarig jubileum. Ook heeft zij een evaluatie gemaakt van de reiskosten. Deze drie onderdelen zijn een uitwerking van de door de leden op de JAV geuite wens voor meer inzicht in de financiële situatie. Om inzicht te geven in de financieel belangrijkste zaken gedurende het jaar, wordt in de jaarstukken een overzicht met feitjes opgenomen.
  • Jacco gaat samen met Maarten naar een bijeenkomst van het Zeeuws Korfbal Platform waar het onderwerp scheidsrechters ter sprake komt. Zoals eerder gesteld ben ik benieuwd naar het initiatief van de korfbalbond (KNKV) om meer dames op te leiden als scheidsrechters. Uiteraard een goede zaak, ook al lijkt het feminisme vandaag de dag over haar hoogtepunt heen. 

Verduurzaming en vernieuwing

  • In week 20 krijgt Fortis definitief LED – verlichting op het sportveld. 
  • Fortis heeft voor het verduurzamen van het clubhuis een subsidie ontvangen van de Rabobank van 5000 euro. Fortis is de Rabobank daarvoor zeer dankbaar. Marcel gaat aan de slag met het vervangen van energie-slurpende apparatuur. Ad de Pachter is druk bezig geweest met het aanpassen van de verlichting (LED) in het clubhuis. 
  • Het nieuwe kinder-speeltoestel kan hopelijk voor aanvang de 2e helft veld worden geplaatst. 
  • Ook de derde garagebox komt eraan. Getracht wordt beide projecten (slim) met elkaar te combineren. 

En het belangrijkste feit: in tijden van kommer en kwel op onze aardkloot draait Fortis best wel lekker door! 

Namens het bestuur, Ad Vos

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug