Corona Nieuws 1

Aan alle leden van Fortis en hun directe omgeving,

COVID-19

Het coronavirus (COVID-19) verspreidt zich snel over de wereld. Waarschijnlijk heeft u ook allemaal de berichten in de media meegekregen. Inmiddels volgen ook de berichten met maatregelen in Nederland en de (Nederlandse) sportwereld in het bijzonder, elkaar snel op. 

Naar aanleiding van – overigens zeer terechte – vragen vanuit onze vereniging, de snelle ontwikkelingen en ook met name de persconferentie van de Nederlandse regering en het RIVM van 12 maart 2020, wil het Bestuur op deze manier de positie van Fortis als vereniging toelichten met betrekking tot het coronavirus. 

Geen trainingen en wedstrijden t/m 31 maart

Allereerst het goede nieuws: Voor zover bekend bij het Bestuur zijn er op dit moment geen Fortis-leden waarbij het coronavirus is ontdekt. Binnen de korfbalwereld is de meest recente maatregel dat het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) op 12 maart 2020 heeft besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart 2020 af te lassen.
Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart 2020 trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan. Begin volgende week verwacht het KNKV nadere informatie te kunnen geven over welke gevolgen deze maatregel heeft voor het verdere verloop van de zaalcompetitie en evenementen.

Richtlijnen RIVM en KNKV zijn leidend voor Fortis

Fortis volgt de maatregelen en richtlijnen vanuit de overheid, het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), NOC*NSF (Nederlandse sportkoepel) en de KNKV.
Donderdag 12 maart 2020, is dan ook besloten om per direct alle trainingen af te lassen. Dit is 12 maart gecommuniceerd naar al onze trainers, coaches en teambegeleiders .

Vergaderingen

Voor wat betreft vergaderingen binnen de vereniging (bestuur, commissies, TC’s etc.) vragen we iedereen hierbij zijn/haar ‘gezond verstand’ te gebruiken, d.w.z. om vergaderingen die niet koste wat kost nodig zijn, uit te stellen tot na 31 maart. Als vergaderingen toch persé doorgang moeten vinden, zorg er dan voor dat door alle deelnemers gepaste maatregelen in acht worden genomen. Daarmee bedoelen we onder meer: rekening houden met hygiëne (handen wassen, niezen), afstand houden van elkaar en niet komen als je je ziek/verkouden voelt. 

Vervolg

Uiteraard volgt het Bestuur een en ander nadrukkelijk op en proberen we ‘kort op de bal te spelen’. Op het moment dat er nieuwe zaken te melden zijn, ook over de voortgang van de competities, evenementen en trainingen, zullen we steeds streven naar directe communicatie via onze media en onze eigen mensen.

Korfbal Trainersopleiding (KT2).
Helaas hebben de afgekondigde maatregelen ook effect op de planning van de KT2 cursussen. In overleg met Andre v/d Hooven kunnen we daar nu het volgende over zeggen: 

  • Woensdagavond 1 april 2020 gaat niet door;
  • De eerste avond voor de vrijdaggroep wordt 3 april 2020;
  • Woensdagavond 6 mei 2020 en vrijdagavond 8 mei worden dan de volgende avonden;
  • Hierna zullen nog 2 avonden worden ingepland in een later stadium.

Dit is inmiddels gecommuniceerd met de cursisten.

Actuele informatie over het coronavirus is te vinden op de website van het RIVM.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het Bestuur via secretariaat@fortiskorfbal.nl

Het Bestuur

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug