Het voldoen aan de rompregeling arbitrage van het KNKV was één van de belangrijkste prioriteiten deze afgelopen zaalcompetitie voor Fortis. De rompregeling arbitrage vereist dat verenigingen een minimaal aantal wedstrijden fluiten en beoordelen op basis van het aantal deelnemende ploegen in het wedstrijdkorfbal.

Sportieve sanctie voorkomen!

Hoewel Fortis het minimumaantal van 65 wedstrijden niet heeft behaald, zijn onze bondscheidsrechters André, Justin en Tjeerd en de tijdelijke hulp van Aarnout, Ronald, Jorien, Colin en Patrick er toch in geslaagd om in totaal 47 wedstrijden te fluiten. Hierdoor heeft Fortis voorkomen dat ze een sportieve sanctie kreeg in de vorm van puntenaftrek bij de start van de volgende zaalcompetitie. Deze sanctie zou worden opgelegd als verenigingen minder dan 40 wedstrijden fluiten.

Prestatie van formaat!

Dit is een prestatie van formaat, zeker gezien het feit dat Fortis van de 14 competitieronden slechts in de laatste twee weekenden op volle sterkte was met onze drie bondscheidsrechters vanwege een blessure van Tjeerd. Desondanks zijn André en Justin bijna elk weekend in de weer geweest om te fluiten, soms zelfs twee keer op zaterdag.

Namens het bestuur van Fortis willen we onze dank uitspreken voor deze niet altijd zichtbare prestatie voor onze vereniging.

Jacco de Meij (bestuur, TC-senioren)

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug