Van de bestuurstafel

Op de bestuursvergadering van 18 oktober hadden we drie gasten op bezoek.

Vertrouwenscontactpersoon

Eerst schoof Ina van den Driest aan. Zij is voor Fortis de vertrouwenscontactpersoon (VCP). Ina heeft de opleiding tot VCP afgerond bij het Centrum Veilige Sport van NOC/NSF. Een aantal aspecten die daar zijn behandeld heeft Ina teruggekoppeld en daarover de visie van ons bestuur gevraagd. De rol en werkwijze van Ina en de relatie met ons bestuur wordt vastgelegd in een protocol. De inhoud daarvan wordt na vaststelling ervan nader gecommuniceerd met de leden. Op de website valt meer te lezen over de activiteiten van Ina en haar motivatie om de functie van VCP te vervullen. 

VOG

Ook is afgesproken om voor alle vrijwilligers die actief zijn binnen Fortis, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Ons bestuur staat daarvoor als eerste aan de lat. Daarna wordt gestart met alle vrijwilligers ouder dan 18 jaar. Jullie worden daarover persoonlijk benaderd door Ina. En voor wie zich afvraagt waarvoor we het allemaal doen: een sociaal veilig sportklimaat! Ik benadruk graag dat de basis van een dergelijk gewenst klimaat wordt bepaald door individueel en collectief integer gedrag. En dat gewenste gedrag niet uit een VOG kan worden afgeleid. Zo kan een fanatieke supporter met een VOG op zak toch de scheidsrechter verbaal ‘mishandelen’. 

Verduurzaming clubhuis

Na Ina waren Ad de Pagter en Ko Crucq aan de beurt. Samen met Marcel Marinisse hebben zij een plan van aanpak opgesteld voor het verduurzamen van ons clubhuis. Ons bestuur is akkoord met de in dat plan opgenomen maatregelen.

  • De vloer, dak en wanden worden niet (verder) geïsoleerd, omdat de isolatiewaarden toereikend zijn. In de bestuurskamer worden infra rood panelen opgehangen. Daarmee kan de bestuurskamer in de winter worden verwarmd, zonder gas te verspillen aan het verwarmen van het gehele clubhuis. De radiatoren in het clubhuis worden opnieuw waterzijdig ingeregeld, zodat een goede warmteverdeling ontstaat en alle radiatoren gelijkmatig warm worden.
  • Op het dak van het clubhuis staat een grote ventilator die de afzuiging van de kantine verzorgd. De roosters worden schoongemaakt en de kanalen en ventilator op het dak vervangen. Deze worden voorzien van een CO2gestuurde schakelaar. Het is verstandig om na te gaan of deze installatie vervangen kan worden door een warmte terugwinunit.
  • De verlichting is uitgevoerd in armaturen die geschikt zijn voor diverse functies. Ad de Pagter heeft een lichtplan gemaakt aan de hand van een scan. Het resultaat is dat het gehele verlichtingssysteem op de schop gaat: LED verlichting wordt de ‘norm’. Gekozen is voor de combinatie van methode retro fit Plug en play en gedeeltelijke volledige vervanging. Dit komt als meest interessante en gemakkelijkste wijze van implementeren uit de bus.
  • Een groot deel van de apparatuur bij Fortis is gedateerd en vervanging ervan geeft een aanzienlijke energiebesparing. Onderscheid is gemaakt tussen twee categorieën, te weten 220 volt en krachtstroom. Het grootste deel van de apparatuur wordt pas vervangen als deze stuk gaat. De vijf drankkoelingen en twee vriezers (energieslurpers) worden wel vervangen.
  • Zonnepanelen zijn voor Fortis op dit moment niet rendabel om in te investeren, want Fortis heeft geen goede bezonning op het dak en ook geen eigen meter.
  • Momenteel bereidt de gemeente Vlissingen een plan van aanpak voor om alle gemeentelijke veldaccommodaties te voorzien van LED verlichting. Niet bekend is wanneer Fortis aan de beurt is.
  • Voor Fortis is het van belang om de subsidies aan te boren waarmee zij een deel van haar investering terug krijgt. In een vrijwilligersorganisatie is het vaak zo, ook bij Fortis, dat als je iets verzint, je veelal ook aan de lat staat voor de invoering. Ad, Marcel en Ko hebben al de nodige tijd besteed aan de voorbereiding en kunnen nu aan de bak met de uitvoering. Maar ik weet iets wat jullie niet weten: zij gaan nog liever vandaag dan morgen aan de slag. 

Namens het bestuur Ad Vos                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

door | nov 3, 2023 | Fortis Nieuws | 0 Reacties

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd op dinsdagmiddag 30 april!

⚽ Voor wie? ⚽ Voor kinderen van de Fortis F en E teams. Voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van de basisscholen Het Kompas, ‘t Mozaïek, De Parelburcht, Tweemaster- Kameleon, Cypressenhof, Magistraal en De Wissel. ⚽ Waar? ⚽ Fortis-velden aan het Koopmansvoetpad. ⚽ Hoe...

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Fortis Familietoernooi op 15 juni in Spaanse sferen!

Heb jij zaterdag 15 juni ook al geblokt in jouw agenda? Ja?  Mooi! Want dan is het Fortis Familietoernooi en daar ga jij natuurlijk aan meedoen. Of je komt supporteren. Ook dit jaar hebben we een mooi thema bedacht en dat is ‘Spanje’. Omdat vanwege allerlei...

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Nu te downloaden! Programma voorjaarscompetitie veld!

Zaterdag 6 april start de voorjaarscompetitie veld seizoen 2023 – 2024. Het KNKV zorgt voor de teamindeling en geeft aan wanneer welke wedstrijd gespeeld moet worden. Aan de verenigingen om scheidsrechters, vervoer naar uitwedstrijden en vertrektijden te regelen. Dat...

april

30apr17:3018:30Fortis Korfbalspektakel voor F en E jeugd 

mei

10mei18:0020:30Ophalen oud papier

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

juni

31mei20:0023:00Fortis vrijwilligersavond

07jun19:0020:30Dubbelschieten voor B, C, D en E- jeugd

14jun00:0000:00Vossenjacht voor de jeugd

15jun10:0017:00Familie Toernooi

19jun19:3022:00Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

21jun(jun 21)18:0023(jun 23)12:00Fortiskamp voor B, C, D, E-jeugd

september

25sep13:3017:00Schoolkorfbaltoernooi (SKT)

 

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug